20191019

Voiko hiustenhoito ja -laittaminen mennä minimalistisemmaksi?

zero waste hiusten hoito

Tässä kuvassa on kaikki hiustenhoitotuotteeni ja -laitteeni. Voiko hiustenhoito mennä vielä minimalistisemmaksi?

Ennen pesin hiuksiani shampoolla melkein joka päivä. Koska itselläni on lyhyet hiukset jotka uusiutuvat täysin puolen vuoden sisään, ennen ollut jo moneen vuoteen käyttänyt mitään hoitoaineita. Hiustenmuotoiluun käytin hiusvahaa. En ole yli 20 vuoteen värjännyt hiuksiani.

Melkein tasan kaksi vuotta sitten lopetin hiusten shampoopesun. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen oli vielä pakko pestä shampoolla koska hiukset olivat todella rasvaiset. Mutta sen jälkeen rasvoittuminen loppui. Hygieenikkojen kauhistuksesi olen siis viimeiset kaksi vuotta pessyt hiukseni lähinnä vedellä. Hiusten pelkästä vesipesusta käytetään myös nimeä No Poo -menetelmä. Tuolla nimellä googlatessa löytyy monta blogipostausta.

Ennen hiukseni olivat skandinaavisen ohuet, kuivat ja lentävät. Nyt ne ovat paksumman, raskaamman oloiset ja luontuvat paremmin. Lopetin myös muotoiluvahan käyttämisen, koska se ei lähde hiuksista pelkällä vesipesulla. Kampaajani mukaan hiuspohjani on ihan kunnossa vaikka lehdissä ovat kampaajat tästä varoittaneet. Myin myös hiustenkuivaajani pois kirpparilla, koska lyhyet hiukseni kuivuvat puolessa tunnissa. Muotoilen hiukset sormillani.

Käyn kampaajalla noin kolmen kuukauden välein. Onneksi olen löytänyt ymmärtäväisen ekokampaajan Ninan Greenlipsistä (ei kaupallista yhteistyötä), joka ymmärtää

Tämän tyylinen hiustenhoito helpottaa myös matkustamista todella paljon. En tarvitse muuta kuin kamman. Voin unohtaa shampoo- ja hoitoainepullot, muotoilutuotteet, hiustenkuivaimet,...

Nyt vain hämmästelen, miten mainosihmisten vietävissä naiset, ja nykyään yhä enemmän myös miehet, ovat hiustenhoitoasioissa.


P.S. Reissasin kerran ranskalaisen Annen kanssa, jolla ei ollut kampaa. Hänellä oli erittäin lyhyet paksut hiukset. Tämä ei ehkä onnistu skandinaavisilla hiuksilla, mutta ehkä vielä joskus kokeilen ja leikkaan hiukset erittäin lyhyeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti