20180503

Miksi kirjoittaa blogia

En ollut koskaan ajatellut blogin kirjoittamista minimalismista. Ajattelin, että minulla ei ole mitään lisättävää jo olemassa olevaan blogitarjontaan.

Havahduin kuitenkin viikon sisällä kahteen kertaan, että sellaiset asiat, joita itse pidin itsestään selvyyksinä, eivät välttämättä olleetkaan muille sellaisia.

Asia koski hedelmien ostamista. Ensimmäisellä kerralla olimme ystäväni kanssa hedelmäostoksilla. Hän ei millään meinannut uskoa, että paria sitruunaa varten ei tarvita muovipussia. Hänelle ei ollut tullut mieleenkään, että ne voisi punnita irrallisina yhdessä, laittaa toiseen hintalappu ja laittaa sitruunat jälleen sellaisenaan kassanauhalle. Toinen kerta oli, kun erässä seuraamassani FB-ryhmässä henkilö kyseli, että miten ihmeessä hedelmien punnitus onnistuu, jos kestopussissa on useampaa laista hedelmää. Eli tällekään henkilölle ei ollut tullut mieleen, että hedelmiä voi punnita ilman pussia!?

Näiden kahden pienen asian innoittamana ajattelin, että ehkä minulla kuitenkin olisi vinkkejä jaettavaksi henkilöille, jotka haluavat minimoida yhtä sun toista asiaa.